Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

04.12
Pon.

Chleb graham /35g/ z masłem /5g/, wędlina bez konserwantów /20g/, ogórek kiszony /5g/, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko.
329 kcal

Barszczyk czerwony z mięsem, ziemniakami /250ml,143kcal/ /seler, jogurt naturalny, natka pietruszki/. Makaron z jabłkami i cynamonem /gluten,jaja/ /150g,292kcal/, kompot wieloowocowy /200ml,42kcal/.

Sałatka /jajko, ogórek zielony, rzodkiewki, jogurt naturalny, szczypior/ /50g/, weka pszenna /35g/ /gluten/  z masłem /5g/, herbata /200ml/.
240 kcal

05.12
Wt.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem /50g/, pieczywo razowe /35g/ /gluten/, pomidor, kawa /mleko/ /200ml/, papryka do chrupania.
220 kcal

Krupnik z brokułami, jarzynami /seler, gluten/, natka pietruszki /250g,117kcal/. Kotlet schabowy /60g,128kcal/ /gluten,jaja/, ziemniaki  /150g,129kcal/, kapusta kiszona duszona z koperkiem /80g,40kcal/, kompot /200ml,40kcal/.

Kisiel owocowy z jabłkami /wyrób własny/ /150ml/, chrupki kukurydziane /30g/.
186 kcal

06.12
Śr.

Parówki z szynki /60g/, chleb słonecznikowy /gluten/ /35g/ z masłem /5g/, ketchup, kawa z mlekiem /200ml/, pomarańcza /30g/.
320 kcal

Zupa z soczewicy z jarzynami, grzankami, pietruszka zielona /250g,141kcal/ /seler/. Kopytka serowe /gluten,mleko,jaja/ /200g,287kcal/, surówka z selera i jabłek z jogurtem naturalnym /80g,37kcal/, kompot /200ml,40kcal/.

Bułka kajzerka /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, makrela wędzona /ryba/ /20g/, szczypior, herbata miętowa /200ml/.
245 kcal

07.11
Czw.

Obwarzanek z makiem /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, powidło śliwkowe /20g/, kakao /mleko/ /200ml/, gruszka /30g/.
315 kcal

Rosół z makaronem /gluten,seler,jaja/, natka pietruszki /250g,110kcal/. Kolorowy kociołek drobiowy z brokułami /gluten/ /80g,124kcal/, ryż  /50g,59kcal/, surówka  z czerwonej kapusty z cebulką /80g,31kcal/, kompot /200ml,40kcal/.

Mus z kaszy manny na mleku /100g/ /gluten/, maliny.
230 kcal

08.12
Pt.

Owsianka na mleku /200ml/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/ i twarożkiem waniliowym /20g/, marchewka /30g/.
336 kcal

Zupa koperkowa z jarzynami, kaszą jaglaną /gluten,jogurt naturalny/, pietruszka zielona /250g,134kcal/. Filet z morszczuka panierowany /gluten,jaja/ /60g,161kcal/, ziemniaki /150g,129kcal/, fasolka szparagowa z masłem /80ml,44kcal/, kompot /200g,40kcal/.

Koktajl mleczno-owocowy /150g/ /wyrób własny/, biszkopty /20g/ /gluten/.
180 kcal