Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

06.02
Pon.

Chleb graham /35g/ z masłem /5g/,
polędwica sopocka tradycyjna /20g/, ogórek kiszony /5g/, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko.
329 kcal

Zupa jarzynowa z mięsem, ziemniakami, natka pietruszki /250g/ /seler, jogurt naturalny/. Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym /gluten, mleko, jaja/ /200g/, kompot wieloowocowy /200ml/.
490 kcal.

Chałka drożdżowa z kruszonką /50g/ /gluten/ z masłem /5g/, herbata miętowa /200ml/.
285 kcal

07.02
Wt.

Rogal pszenny /50g/ /gluten/ z masłem /5g/, dżemem  truskawkowym /20g/, kakao /mleko/ /200ml/, banan /30g/. 
317 kcal

Zupa szpinakowa z groszkiem ptysiowym, natka pietruszki /250ml/ /seler, jogurt naturalny/. Schab duszony w ziołach /80g/, ziemniaki z koperkiem /50g/ /gluten/, surówka z kiszonej kapusty z marchewką /80g/, kompot /200ml/.
510 kcal

Mus z kaszy manny /mleko, gluten/ /150g/, maliny /30g/.
182 kcal

08.02
Śr.

Chleb słonecznikowy /gluten/ /35g/ z masłem /5g/, wędlina bez konserwantów, papryka czerwona, kawa z mlekiem /200ml/,  kiwi /30g/. 320kcal

Barszczyk czerwony z mięsem, ziemniakami /250g/, pietruszka zielona /seler, jogurt naturalny/. Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem /gluten/ /200g/ i bitą śmietaną /mleko/, kompot wieloowocowy /200ml/.
460 kcal

Weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, pasztetem drobiowym /20g/, pomidor /10g/, szczypiorek, herbata z cytryną /200ml/.
198 kcal

09.02
Czw.

Kajzerka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, serem żółtym /20g/, pomidor, szczypiorek, kakao /mleko/ /200ml/, mandarynka /30g/.
315 kcal

Zupa grysikowa z brukselką /gluten, seler/,pietruszka zielona /250g/. Gulasz /szynka/ z warzywami, papryką /80g,175kcal/, kasza /50g/, surówka z kiszonych ogórków i jabłek /80ml,40kcal/, kompot /200g/.
494 kcal

Drożdżówka z serem /100g/, herbata z dzikiej róży /30g/ /gluten, mleko, jaja/.
250 kcal

10. 02
Pt.

Owsianka na mleku /200ml/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/ i twarożkiem waniliowym /20g/, jabłko /30g/.
336 kcal

Zupa ogórkowa z mięsem, ryżem, natka pietruszki /250g/ /gluten, seler, jogurt naturalny/. Ryba z pieca z ziołami /miruna/ /60g/, ziemniaki /150g/, surówka z porów, marchwi, jabłek /80g/, kompot /200ml/.
500 kcal

Jogurt owocowy /100g/ /jogurt naturalny, mleko, jagody - wyrób własny/ /20g/, maca /gluten/.
150 kcal