Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

20.05
Pon.

Chleb graham /35g/ z masłem /5g/,
wędlina bez konserwantów /20g/, ogórek zielony /5g/, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko.
329 kcal

Botwinka z warzywami z mięsem, ziemniakami /250ml,143kcal/ /seler/, natka pietruszki. Makaron pełnoziarnisty świderki z truskawkami /200g,285kcal/ i jogurtem naturalnym /80g,38kcal/, kompot /200g,32kcal/.

Sałatka wiosenna: jajko, ogórek zielony, rzodkiewki jogurt naturalny, szczypiorek /50g/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, herbata /200ml/.
190 kcal

21.05
Wt.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem /50g/, pieczywo razowe /5g/ /gluten/, ogórek zielony, kawa /mleko/ /200ml/, banan.
220 kcal

Zupa jarzynowa z makaronem, jarzynami /seler,gluten/, natka pietruszki /250g,117kcal/. Pieczeń rzymska /60g,128kcal/, ziemniaki /150g,129kcal/, sałata zielona z jogurtem naturalnym, koperkiem /80g,40kcal/, kompot /200ml,34kcal/.

Krem serowo-waniliowy /50g/ /mleko/, maca /20g/ /gluten/.
170 kcal

22.05
Śr.

Parówki z szynki /60g/, chleb słonecznikowy /gluten/ /35g/ z masłem /5g/, ketchup, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko /30g/.
320 kcal

Zupa grochowa z boczkiem, ziemniakami, pietruszka zielona /250g,121kcal/ /seler/. Naleśniki z jabłkami i cynamonem /gluten,mleko,jaja/ /200g,287kcal/, kompot /200ml,32kcal/.

Bułka dyniowa /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, serem żółtym /mleko/ /10g/, pomidor, szczypior, herbata /200ml/.
245 kcal

16.05
Czw.

Obwarzanek pszenny z makiem /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, powidłem śliwkowym /20g/, kakao /mleko/ /200ml/, gruszka /30g/.
315 kcal

Rosół z makaronem /gluten,seler/, natka pietruszki /250g,110kcal/.
Pulpeciki w sosie koperkowym /jaja,gluten/ /80g,124kcal/, kasza /50g,59kcal/, surówka z młodej kapusty z marchewką /80g,31kcal/, kompot /200ml,32kcal/.

Chałka drożdżowa pszenna z kruszonką /50g/ z masłem /5g/ /gluten,jaja/, herbata owocowa /200ml/.
220 kcal               

17.05
Pt.

Płatki kukurydziane na  mleku /200ml/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem i miodem naturalnym /20g/, jabłko /30g/.
350 kcal

Zupa szpinakowa z jarzynami, ryżem, natka pietruszki /250g,134kcal/ /gluten,seler,jogurt naturalny/. Sznycelki rybne /miruna,jaja,gluten/ /60g,104kcal/, ziemniaki /150g,129kcal/, sałatka z buraczków czerwonych /80g,42kcal/, kompot /200ml,40kcal/.

Galaretka truskawkowa /wyrób własny/ /100g/ z bitą śmietaną, paluchy kukurydziane /20g/ /mleko,gluten/.
187 kcal