Przejdź do treści

Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Data

12.05
Pon.

Śniadanie

Chleb graham /35g/ z masłem /5g/,
wędlina bez konserwantów /20g/, ogórek zielony /5g/, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko.
329 kcal

Obiad

Botwinka z warzywami z mięsem, ziemniakami /250ml,143kcal/ /seler/, natka pietruszki. Makaron pełnoziarnisty z truskawkami /200g,285kcal/ i jogurtem naturalnym /80g,38kcal/, kompot /200g,32kcal/.

Podwieczorek

Sałatka wiosenna: jajko, ogórek zielony, rzodkiewki, jogurt naturalny, szczypiorek /50g/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, herbata owocowa /200ml/.
190 kcal

Data

13.05
Wt.

Śniadanie

Szwedzki stół: pieczywo razowe /35g/ /gluten/, masło /5g/, jajko /20g/, sałata zielona /5g/, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, kawa /mleko/ /200ml/,  banan.
300 kcal

Obiad

Zupa jarzynowa z makaronem, jarzynami /seler,gluten/, natka pietruszki /250g,117kcal/. Pieczeń rzymska /60g,128kcal/, ziemniaki /150g,129kcal/, mizeria z jogurtem naturalnym, koperkiem  /80g,40kcal/, kompot /200ml,34kcal/.

Podwieczorek

Legumina grysikowa /150g/ /mleko,gluten/, maliny /20g/. 
170 kcal

Data

14.05
Śr.

Śniadanie

Parówki z szynki /60g/, chleb słonecznikowy /gluten/ /35g/ z masłem /5g/, ketchup, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko /30g/.
320 kcal

Obiad

Zupa grochowa z boczkiem, ziemniakami, pietruszka zielona /250g,121kcal/ /seler/. Naleśniki z jabłkami i cynamonem /gluten,mleko,jaja/ /200g,287kcal/, kompot /200ml,32kcal/.

Podwieczorek

Bułka dyniowa /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, twarożek /mleko/ /10g/, pomidor, szczypior, herbata miętowa /200ml/.
245 kcal

Data

15.05
Czw.

Śniadanie

Bułka grahamka /50g/ /gluten/ z masłem /5g/, serem żółtym /20g/, pomidor, szczypiorek, kakao /mleko/ /200ml/, arbuz /30g/.
317 kcal

Obiad

Zupa grysikowa z brukselką /gluten,seler/, pietruszka zielona /250g,136kcal/. Gulasz z fileta drobiowego /60g,175kcal/, ryż /50g,59kcal/, warzywa na patelnie duszone /80ml,41kcal/, kompot /200g,32kcal/.

Podwieczorek

Kisiel z jabłkami /wyrób własny/ /150ml/, chrupki kukurydziane /30g/.
186 kcal

Data

16.05
Pt.

Śniadanie

Owsianka na mleku /200ml/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/ i twarożkiem waniliowym /20g/, jabłko /30g/.
336 kcal

Obiad

Zupa koperkowa z jarzynami, kaszą jaglaną /gluten,jogurt naturalny/, pietruszka zielona /250g,134kcal/. Ryba panierowana /morszczuk,gluten,jaja/ /60g,161kcal/, ziemniaki /150g,129kcal/, sałatka z ogórków zielonych pomidorów i cebuli /80ml,44kcal/, kompot /200g,32kcal/.

Podwieczorek

Koktajl mleczno-jagodowy /100g/ /wyrób własny/, ciasteczko zbożowe bez cukru /20g/ /gluten/.
180 kcal