Przejdź do treści

Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Data

05.05
Pon.

Śniadanie

Chleb słonecznikowy /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, polędwicą z kurczaka /20g/, ogórek kiszony /5g/, szczypiorek, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko /30g/.
321 kcal

Obiad

Zupa cebulowa z mięsem, ziemniakami, natka pietruszki /250g,119kcal/ /seler,jogurt/. Spaghetti pełnoziarniste z mięsem, sosem pomidorowym /200g,295kcal/ /gluten/, kompot wieloowocowy /200ml,40kcal/.

Podwieczorek

Zapiekanki /50g/: weka pszenna /gluten/ z szynką /10g/, serem żółtym /10g/, ketchup, szczypiorek, herbata z cytryną /200ml/.
250 kcal

Data

06.05
Wt.

Śniadanie

Graham /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, pasta z sera białego /20g/, pomidor /10g/, cebulka zielona, kawa z mlekiem /200ml/, banan /30g/.
346 kcal

Obiad

Zupa pomidorowa z ryżem /seler,jogurt naturalny/, natka pietruszki /250g,117kcal/. Kotleciki pożarskie drobiowe /60g,128kcal/ /gluten,jaja/, ziemniaki /150g,129kcal/, sałata zielona z sosem jogurtowo-czosnkowym /80g,40kcal/, kompot /200ml,44kcal/.

Podwieczorek

Budyń waniliowy /gluten,mleko/ /150g/, truskawki  /20g/.
252 kcal

Data

07.05
Śr.

Śniadanie

Chleb razowo-żytni /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, schab pieczony /20g/, papryka czerwona /2g/, szczypiorek, kawa z mlekiem /200ml/,
ogórek zielony słupki /30g/.
331 kcal

Obiad

Zupa gulaszowa z ziemniakami, pomidorami, pietruszka zielona /seler/ /250g,130kcal/. Pierogi z serem /gluten,jaja,masło/ /150g,252kcal/, surówka z marchwi i jabłek /80g,35kcal/, kompot /200ml,32kcal/.

Podwieczorek

Weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, pastą z makreli w pomidorach /20g/, szczypiorek, herbata z cytryną /200ml/.
248 kcal

Data

08.05
Czw.

Śniadanie

Obwarzanek pszenny z makiem /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, dżemem niskoslodzonym /20g/, kakao /mleko/ /200ml/, marchewka  /30g/.
315 kcal

Obiad

Rosół z makaronem /gluten,seler/, natka pietruszki /250g,110kcal/.
Bitki schabowe w sosie cebulowym /gluten/ /80g,124kcal/, kasza /50g,59kcal/, surówka z kiszonej kapusty z marchewką /80g,31kcal/, kompot /200ml,32kcal/.

Podwieczorek

Chałka drożdżowa pszenna z kruszonką /50g/ z masłem /5g/ /gluten,jaja/, herbata owocowa /200ml/.
220 kcal

Data

09.05
Pt.

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku /200ml/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem i miodem naturalnym /20g/, jabłko /30g/.
350 kcal

Obiad

Zupa szpinakowa z jarzynami, ryżem, natka pietruszki /250g,134kcal/ /gluten,seler,jogurt naturalny/. Sznycelki rybne /miruna,jaja,gluten/ /60g,104kcal/, ziemniaki /150g,129kcal/, sałatka z buraczków czerwonych /80g,42kcal/, kompot /200ml,40kcal/.

Podwieczorek

Krem serowo-waniliowy /50g/ /mleko/, maca /20g/ /gluten/.
170 kcal