Jadłospis

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

20.10
Pon.

Chleb graham /35g/ z masłem /5g/,
wędlina bez konserwantów/20g/, ogórek kiszony /5g/, kawa z mlekiem /200ml/, jabłko.
329 kcal

Zupa ogórkowa z mięsem, ryżem, warzywami, natka pietruszki /250g,183kcal/ /seler,jogurt naturalny/. Naleśniki z serem białym i musem truskawkowym /jaja,gluten,mleko/ /200g,287kcal/, kompot wieloowocowy /200ml,40kcal/.

Chleb z siemieniem /gluten/ /35g/, masłem /5g/, pasta z tuńczyka /ryba/ /20g/, szczypior, herbata z cytryną /200ml/.
190 kcal

21.10
Wt.

Weka /gluten/ /35g/ z masłem /5g/, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /20g/, pomidor /5g/, kawa z mlekiem /200ml/, marchewka do chrupania /30g/.
340 kcal

Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym, warzywami, natka pietruszki /250ml,116kcal/ /seler,jogurt naturalny/. Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym /80g,158kcal/, kasza /50g,63kcal/ /gluten,jaja/, buraczki czerwone z chrzanem /80g,54kcal/, kompot /200ml,40kcal/.

Mus z kaszy manny /mleko/ /150g/ /gluten/, maliny /30g/.
182 kcal

22.10
Śr.

Szwedzki stół: chleb słonecznikowy /gluten/ /35g/ z masłem /5g/, polędwica tradycyjna, sałata zielona, papryka, kawa z mlekiem /200ml/, ogórek zielony słupki /30g/.
320 kcal

Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami, ziemniakami /250g,140kcal/, pietruszka zielona /seler,jogurt naturalny/. Makaron z jabłkami i cynamonem /gluten,jaja/ /200g,285kcal/, kompot /200g,44kcal/.

Bułka dyniowa /35g/ /gluten/ z masłem /5g/, serem żółtym /mleko/ /20g/, pomidor, herbata z cytryną /200ml/.
205 kcal

23.10
Czw.

Rogal maślany /50g/ /gluten/ z masłem /5g/, dżemem niskosłodzonym, mleko /200ml/,
gruszka /30g/.
317 kcal

Rosół z makaronem, jarzynami /gluten,seler,jaja/, natka pietruszki /250g,110kcal/. Mięso wieprzowe duszone w jarzynach /80g,124kcal/, makaron /gluten/ /150g,129kcal/, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /80g,31kcal/, kompot /200ml,44kcal.

Krem serowo-waniliowy /mleko/ /60g/, ciasteczko zbożowe bez cukru /gluten/ /20g/.
180 kcal

24.10
Pt.

Owsianka na mleku /200ml/, weka pszenna /35g/ /gluten/ z masłem /5g/ i twarożkiem waniliowym /20g/, jabłko /30g/.
336 kcal

Zupa brokułowa z jarzynami, muszelkami /gluten,jogurt naturalny/, pietruszka zielona /250g,134kcal/. Sznycelki rybne /dorsz,jaja,gluten/ /60g,161kcal/, ziemniaki /150g,129kcal/, surówka z marchwi i porów z jogurtem /80ml,44kcal/, kompot /200g,40kcal/. 

Jogurt naturalny z borówkami /80ml/ /mleko/, paluchy kukurydziane /20g/.
200 kcal